KALAJOKI BEACHFUTIS

18.-20.6.2010


TREENIPELI
18.6.10 Hellät Helmet - Kalevan Urhot

Puolitoista viikkoa ennen turnausta Helmi-leirissä havahduttiin, että perjantaille ei ollut sovittuna harjoitus/ystävyysottelua. Matkanjärjestäjämme Hanna otti asian hoitaakseen ja järjesti harjoitusottelun jo pitkältä ajalta tuttujen Kalevan Urhojen kanssa.

Peli toimi hyvänä kenraalina kummallekin joukkueelle. Pelin aikana Hanna kummallisesti katosi eikä kukaan vastannut Suvin kyselyihin, missä Hanna on...

Salaperäisyys paljastui myöhemmin mökillä...
Yllätyksenä turnaukseen oli Helsingistä saapunut Henna "Pikku-Kielo" Lehtonen.

 

19.6.10 Hellät Helmet - FC Sisäsyrjä 2-2 (0-0)
(Katja, Pipsa)

Henna liittyi uutena pelaajana Helmien vahvuuteen ja teki ennen näkemättömän nousun fanista pelaavaan kokoonpanoon! Hennan myötä kokoonpano koostui neljästä puolustajasta ja viidestä hyökkääjästä. Alkulämpö lupasi paljon ja näytti mahtavalta: Mitä muija, mikä boogie, hyvältä näyttää niinku kuuluuki! Etenkin Mc Nenu oli vauhdissa!

Turnaukseen uutena hankitut verryttelyasut tulivat tarpeeseen valmistauduttaessa ensimmäiseen otteluun, sillä ilma oli suhteellisen kolea ja jouduimme odottelemaan vastustajaa, jolla oli oikea kenttä hukassa. Helmi-leirissä hieman jo arvuuteltiin josko vastustaja lainkaan saapuisi paikalle. Ensimmäinen luovutusvoitto sai kuitenkin vielä odottaa itseään, sillä lopulta vastustaja löysi pelipaikalle ja ottelu päästiin aloittamaan. Kati "Kikka" Hyvärinen kieputti vastustajia ja oli lähellä tehdä Pipsan pepukin kautta maalin, mutta ottelun avausmaali jäi kuitenkin tästä hienosta tilanteesta vielä syntymättä. Ensimmäinen puoliaika oli tätä mehukasta tilannetta lukuunottamatta hieman kuivahko. Kumpikaan joukkue ei oikein päässyt vauhtiin eikä maaleja nähty.

Toisella puoliajalla joukkueiden otteissa oli havaittavissa pientä piristymistä ja Helmet siirtyivät johtoon kulmapotkusta. Salla tarjoili maalin edustalle, Suvi blokkasi maalivahdin pois pelistä istumalla tämän päälle ja Katja pyssytti pallon maaliin. Tasoitus tuli beachfutikselle ominaiseen tyyliin: vastustajan kaukolaukaus pomppasi ylärimasta korkeuksiin ja lopulta dyynin kautta maaliin. Helmet ottivat johtoasemansa takaisin Katin ja Pipsan yhteistyöllä. Kati tarjoili Pipsalle keskelle ja Pipsa pyörähteli eroon päällystakistaan ja laukoi pallon maaliin. Vastustaja tasoitti pelin komealla kaukovedolla, joka ei jättänyt Sailalle maalissa juuri mahdollisuuksia. Tasoitus tuli aivan pelin loppuun eivätkä Helmet enää saaneet tilaisuutta loppukiriin.

 

19.6.10 Hellät Helmet - Hokipuput 8-0 (4-0)
(Katja, Salla, Lemppa 2, Hanna, Pipsa, Kati 2)

Toiseen otteluun valmistautuminen oli vaarassa, sillä Helmillä oli mökin avain hukassa ja salainen ase vielä mökillä. Vastustajat näyttivät hurjilta isoissa hiuksissaan ja shortseissaan. Helmet arvelivat edessä olevan varsinainen painimatsi. Avaukseen asettuivat Lemppa, Suski, Katja ja Pipsa. Pipsa kokeili heti veskarin venymiskykyä löysällä vedolla. Tässä tilanteessa maalivahti ei vielä joutunut nöyrtymään, mutta Katjan tykittämän vaparin edessä hän oli jo voimaton. Helmet olivat selvästi heränneet ensimmäisen ottelun jälkeen. Kati harhautteli vastustajia kantapääkikallaan ja Suvi tykitti ylärimaan. Hanna syötti Sallan läpi oikealta ja Salla vei Helmet 2-0 johtoon. Vastustajat vaikuttivat kömpelöiltä eivätkä pystyneet pysäyttämään vauhtiin päässeitä Helmiä. Lemppa lisäsi pienestä kulmasta Helmien johdon jo 3-0. Vetoa edelsi loistava kantapääkikka. Salla syötti Hannan läpi ja Hanna laukoi kylmän rauhallisesti vasempaan alanurkkaan lukemiksi jo 4-0. Hokipupu meinasi päästä puoliajan lopussa yksin läpi, mutta Salla paikkasi 3 vs 1-tilanteen.

Toisella puoliajalla Helmet jatkoivat siitä, mihin edellisellä jäivät. Katja tarjoili komeasti Lempalle, joka jatkoi suoraan alanurkkaan jättämättä vastustalle mitään mahdollisuuksia. Saila nappasi syöttöpisteen upealla heitollaan Pipsalle, joka tykitti pallon takatolpan kautta maaliin. Vastustaja ehti huutaa vain "piiiitkä heitto" ja maali oli syntynyt. Kati jatkoi maalikarkeloita Suvin syötöstä, jonka piti olla veto. Kaikki muut hämääntyivät, mutta Kati luki tilanteen oikein. Pipsaa vedettiin törkeästi jaloille ja tilanteesta seurasi rankku. Pipsa veti jännittävässä tilanteessa päin maalivahtia, mutta Kati viimeisteli tilanteesta seuraanneesta riparista maalin ja sai pahiksen maineen.

 

19.6.10 FC Victorias Secret - Hellät Helmet 0-7 (0-5)
(Suvi, Salla, Kati, Pipsa 2, Lemppa, Katja)

Alkuasetelmat näyttivät kovilta nuoria ja timmejä pimuja vastaan. Joukkue oli kiertänyt muitakin beachfutis-turnauksia. Maalivahti heitti pitkiä avausheittoja Helmien alueelle. Peli kääntyi kuitenkin jo alussa Helmille, kun Suski katkaisi maalivahdin heiton hienosti ja Kati nappasi irtopallon ja syötti Suvin maalintekoon. 2-0 maalin Salla viimeisteli 0-kulmasta. Tarkoitus oli hakea Hennaa ja Hannaa maalinedustalla, mutta pallo menikin suoraan dyynin kautta maaliin. 3-0 meni Katin nimiin Suskin ja Hennan syötöstä. 4-0 lukemat Pipsa pyssytti suoraan ilmasta Sallan esityöstä. Saila oli liekeissä ottelussa ja heitti jatkuvasti pitkiä avauksia, joista yhdestä Lemppa sai pamauttaa puoliaikalukemiksi jo 5-0.

Toisella puoliajalla Pikku-Kielolla oli useita maalintekopaikkoja, mutta maalivahti oli tiellä. Aina. 6-0 syntyi, kun Pipsa karkasti Katjan komeasta seinäsyötöstä. Ottelun lopussa Victorias Secret oli päästä pahasti läpi, mutta Salla paikkasi tilanteen ja syötti pitkän Katjalle laitaan, joka ajoi sektorille ja viimeisteli loppulukemat 7-0.

Loppuhuudoissa Victorias Secret yllätti meidät iloisesti skumppapullolla. Kapulla meinasi aivan tulla tippa linssiin. Aivan mahtavaa beachfutis-henkeä! Kentällä väännetään ja kentän ulkopuolella ollaan kavereita!

 

20.6.10 Hellät Helmet - Topcats 3-2 rp. (2-1)
(Lemppa, Pipsa)

Sunnuntaina pelit jatkuivat aamukymmeneltä ja lauantain venyminen sai osan Helmistä puuskuttamaan jo ennen ottelun alkua. Sunnuntain ensimmäinen ottelu oli Helmille henkisesti erittäin tärkeä. Viime vuonna joukkueet kohtasivat finaalissa ja Helmet joutuivat nielemään tappion katkeraa kalkkia, kun Topcats vei rankkarit nimiinsä.

Ottelu oli tiukka myös tällä kertaa. Lemppa vei Helmet johtoon kovalla kudilla. Maali oli todellinen tahtomaali. Vastustajan tasoitusmaali tuli rankkarista. Kati yritti päästä vastustajan reppuselkään ja onnistuikin siinä. Seurauksena rankku ja tasoitus. Helmet onnistuivat ottamaan johdon uudestaan vielä ennen puoliajan päättymistä. Lemppa tarjoili vaparin Hannalle, joka löysi Pipsan ja Pipsa pisti pallon verkkoon.

Toinen puoliaika oli tiukkaa vääntöä. Kumpikaan joukkue ei halunnut taipua. Lopulta Topcats onnistui kuitenkin tasoittamaan ottelun kierteisellä laukauksella etukulmaan ja niin mentiin jatkoajalle. Jatkoaika väännettiin ilman maaleja ja niin oltiin taas rankkareissa Topcatseja vastaan.

Rankkareissa Lemppa asettui maaliin ja hoitikin tehtävänsä varsin hienosti. Laukojina onnistuivat Kati, joka veti pallon kovaa tolpan kautta sisään, Suvi, joka pisti pallon yläriman alta maalin kattoon sekä Salla, jonka maanuoliainen upposi varmasti oikeaan alakulmaan.

Rankkujen voitto oli tunteellinen hetki. Kapulla oli tippa linssissä.

YLÄRIMA ALAS, HELMET ON PARAS!

 

20.6.10 Hellät Helmet - FC Broilers 4-1 (1-1)
(Katja 2, Henna, Pipsa)

Seuraavaksi kohdattiin mökkinaapuri ja tuttu vastustaja muilta vuosilta: FC Broilers. Viime vuotiseen tapaan FC Broilers avasi maalitilinsä ensin. Lemppa peruutti Sailan syliin halipulassaan ja Broileri pääsi vetämään ja yllättämään Helmet. Kielolla oli tämän jälkeen avopaikka toisessa päässä, mutta Kielo jäätyi ratkaisevassa tilanteessa. Ei maalia. Katja lirutti tasoituksen kuljetuksen päätteeksi maalivahdin längistä. Kielolla oli hieno yritys suoraan ilmasta, mutta maali jäi vielä syntymättä ja niin puoliajalle lähdettiin tasalukemista.

Toisella puoliajalla Kielo viimein onnistui maalinteossa. Hanna syötti kulmasta maanuoliaisen ja Kielo viimeisteli maalin rintapotkulla. Katja lisäsi Helmien johdon 3-1 Katin syötöstä. Pipsa oli ensimmäisellä puoliajalla seurannut tarkkaan Katjan työskentelyä ja viimesteli hyvänä oppilaana Hanna syötöstä loppulukemat 4-1 maalivahdin längistä. Onneksi tämä ottelu ei tarjonnut aivan niin paljon sydämentykytyksiä kuin aamuinen.

 

20.6.10 FC Härpäkät - Hellät Helmet 0-1 (0-1)
(Henna)

Välierässä vastaan asettui ennakolta vaikeaksi vastustajaksi arvioitu FC Härpäkät. Heti pelin alussa oli selvää, että Helmet joutuisivat tekemään hartiavoimin töitä ottelussa. Ottelun hahmoksi nousi hieman yllättäen maalinedustalla hienoja jäätymisiä aiemmissa otteluissa esittänyt Kielo, joka sai Sailalta heiton oikeaan laitaan, peippasi puolustajan ja pyssytti pallon voimalla verkkoon. Maalivahti oli tilanteessa hyvin mukana, mutta ei voinut estää Helmien johtomaalia.

Peli oli alkuasetelmien mukaisesti erittäin tiukkaa vääntöä eikä Saila päässyt Helmien maalilla helpolla. Lemppa käytti vahvuuksiaan ja piti hyvin peliä kulmassa, kun vastustajan kikkailija yritti päästä Helmien puolustusmuurin läpi. Helmet taistelivat täydellä sydämellä ja tällä kertaa myös Fortuna oli Helmien puolella, kun vastustajan vedot viuhuivat vain hieman ohi maalin.

Taistelun tiimellyksessä Kati veti vastustajan Petua rektumiin, siis ihan vahingossa. Tuomaria hieman huvitti Petun kommentointi tilanteessa,mutta peli jatkui maaliheitolla. Vahinkoja ei vihelletä!

Tiukasta puolustamisesta huolimatta myös Helmillä oli omat tilanteensa lisätä johtoaan, kun Suvi osui kaksi kertaa tolppaan ja Pipsan yritys pysähtyi maaliköyteen. Lopulta vapauttava loppuvihellys tuli ja Helmet juhlivat finaalipaikkaa toisena vuotena peräkkäin!

 

20.6.10 Hellät Helmet - FC Hormooni 3-1 (1-1)
(Lemppa, Salla, Pipsa)

 

Otteluselostukset Kalajoen beachfutisturnauksesta vuodelta 2009