KALAJOKI BEACHFUTIS

12.-14.6.2009


TREENIPELI
12.6.09 FC Naistenhaku - Hellät Helmet

Talvella Helmiä lähestyi kotisivujen forumin kautta FC Naistenhaun Ilkka, joka esitti ehdotuksen ystävyysjoukkue-toiminnasta. Helmet hyväksyivät toki ehdotuksen ystävyysjoukkueesta mielellään ja kesän karkeloiden lähestyessä haastoimme uudet ystävämme tietysti perinteiseen perjantai-illan treeniotteluun.

Ennen ottelua laskettiin tietysti rakkausprosentit spesialistimme Sallan toimesta ja pojat olivat kyllä hyvin tehneet kotiläksynsä, sillä tulos oli täysin sama kuin Ilkka talvella ilmoitti - 84%.

Ottelu oli tiukkaa, joskin ystävällishenkistä vääntöä, jonka Helmet taisivat viedä nimiinsä numeroin 2-1.

 

13.6.09 Hellät Helmet - FC Musta Tuntuu 3-1 (2-1)
(Lemppa, Suvi, Salla)

Helmet olivat hyvissä ajoin paikalla pelikentällä, joka oli osuvasti M1. Tuomari saapui paikalle juuri ajoissa, mutta toimitsijoiden ja rajalippujen perään jouduttiin soittelemaan. Fanit Vaasasta olivat saapuneet kannustamaan Helmiä aamuyhdeksältäkin ja Sallalla oli kadonneiden toimitsijoiden ja rajalippujen takia hyvin aikaa laskea rakkausprosentit myös Läskäreiden ja Helmien kesken ja tulos oli odotetusti vieläkin parempi kuin FC Naistenhaun kanssa - kokonaiset 91%. Siitä osoituksena olivat myös Läskäreiden tekemät komeat kannustuslakanat.

 Ottelun alku venyi niin, että alkulämpöä jouduttiin ottamaan useampaan otteeseen ja kun ottelu oli viimein valmis alkamaan, oli viidellä Helmellä se toinen hätä eikä Hotelli Helpotusta ollut lähimaillakaan - jokseenkin epämiellyttävät lähtökohdat otteluun siis.

Helmet pääsivät kuitenkin johtoon heti ottelun alussa, kun Lemppa nousi Katin esityöstä laidasta ja tykitti dyynin kautta pallon alakulmaan. Kertoo loistavasta pelisilmästä, kun käytetään olosuhteet näin hienosti hyväksi. FC Musta tuntuu kavensi sivurajasta. Helmet protestoivat, sillä pallo ei osunut matkalla mihinkään, mutta tuomari pysyi kannassaan. Tästä kimpaantuneena Suvi kiskaisi lujan - maalivahti lensi melkein mukana maaliin! Näissä lukemissa lähdettiin tauolle.

Toisella puoliajalla Helmet jatkoivat tahtipuikon heiluttamista, mutta sekä Sussilla että Pipsalla oli epäonnea viimeistelyssä, kun molemmat pamauttivat tolppaan. Lopulta Salla teki lukemiin lisää eroa, kun vastustajalle tuomittiin käsivirhe ja Helmet arpoivat kuka lähtee vaparia laukomaan. Salla olikin loistava valinta, sillä tuloksena oli komea sijoitus oikeaan alakulmaan ja avauspisteet Helmille!

 

13.6.09 Santa Hora - Hellät Helmet2-3 (2-1)
(Suvi, Salla 2)

Tankkaus onnistui hyvin seuraavaan peliin: Helmet saivat räjähtävän alun ottelulle, kun Pipsa rynnisti läpi oikeasta laidasta ja syötti maalin edustalle, jossa Suvi pisti pallon säärellä verkkoon ensimmäisestä hyökkäyksestä. Ei sen tarvitse aina kaunista olla, kunhan on tehokasta! Tasoitus syntyi epäonnisesti, kun Sussi ohjasi pallon omaan maaliin.

Myös Santa Horan johtomaali oli Helmien käsialaa; Horan maalivahti heitti pitkän avausheiton Helmien puolustusalueelle ja Lemppa puski pallon yläriman alle. Olisi ollut komea maali, jos se olisi tehty toiseen päähän. Erän lopussa Suvilta meinattiin viedä vaatteet päältä. Ei ihme, kuka ei Helmien uusia hienoja peliasuja haluaisi.

Toisella jaksolla Helmet saivat tehdä kovasti töitä, sillä vastustaja pelasi erittäin fyysisesti. Helmet saivat todellakin painia ja myös iskua saatiin. Kaikkihan haluavat luonnollisesti myös iskeä itselleen oman Helmen!

Tuomarilla taisi olla hieman paha olo, sillä hän vain istui kentän laidalla. Kun Salla kaadettiin oikealla laidalla, olisi tuomari tuominnut vapaapotkun, mutta Salla huomautti, että rike tapahtui rankkualueella ja niin Salla pääsi ampumaan rankun. Komea sijoitus toi Helmet tasoihin ja uurastus jatkui. Kaikki taistelivat mahtavasti ja ottelun kohokohdaksi nousi Sallan komea ja tarkka laukaus takakulmaan aivan viime sekunneilla, joka takasi Helmille pisteet myös toisesta ottelusta.

Helmet juhlivat viittä tehtyä maalia, pelihän päättyi 3-2.
Helmet teki pari myös vastustajalle, kun Santa Hora ei saanut maaliverkkoja omin neuvoin heilumaan.

TURHA KOITTAA, HELMET VOITTAA!!!

 

13.6.09 Hellät Helmet - FC NIIN ookoo 4-0 (3-0)
(Lemppa, Sussi, Salla, Pipsa)

 Päivän kolmanteen ja viimeiseen otteluun Helmet saivat kentän laidalle reilusti fanijoukkoja, joten fiilis oli tietysti katossa jo ennen kuin ottelu ehti alkaakaan. Helmet ottivat ottelun haltuunsa, kun Lemppa pyssytti Sussin taaksepäin annetusta syötöstä takakulmaan. Lempan ja Sussin kemiat toimivat myös seuraavassa maalissa, kun Lemppa asettui antamaan oikealta tuomittua vapaapotkua ja Sussi juoksi sektorille tyhjään tilaan ja viimeisteli komeasti 2-0. Helmet ehtivät ensimmäisellä puoliajalla karata kolmen maalin johtoon, kun Hanna suojasi hienosti Sallalle vetopaikan eikä Salla erehtynyt.

Toisella puoliajalla Helmillä oli niin hieno noste ja meno, että Pipsa teki maalin, mutta kukaan ei ottelun jälkeen enää muistanut, miten maali syntyi. Hellät Helmet kiittävät mitä nyörimmin kaikkia kentän laidalle kannustamaan saapuneita fanejaan:

Kiitos AC Läskärit, Kalevan Urhot, FC Naistenhaku ja FC Nötkötti!!!

 

14.6.09 Hellät Helmet - FC Satasen rajoitus 5-1 (4-1)
(Salla 2, Suvi, Hanna, Kati)

Edellisenä iltana oli jo tutustuttu FC Satasen rajoituksen junioriin, joka kävi vierailulla Helmien mökillä. Ennen peliä FC Satasen rajoitus kannusti Helmiä ja Helmien lippu liehui vastustajan vaihtoalueella myös pelin aikana. Helmillä oli hieman totuttelua näihin erikoisiin asetelmiin.

Salla oli tehokas ensimmäisessä vaihdossaan. Välikuoleman kuningatar tykitti kaksi maalia ottelun kahdella ensimmäisellä kosketuksellaan! Kolmas maali syntyi, kun Suvi pääsi etenemään vapaasti ja laukomaan rauhallisen vedon takakulmaan hengettömän puolustajan seuratessa vierestä. Lisää seurasi, kun Salla veti kohti takakulmaa nousun päätteeksi ja Hanna varmisteli takakulmalta pallon verkkoon. Vastustaja pääsi kaventamaan, kun Suski kamppaili pallosta ja selustaan hiipinyt vastustaja pääsi irtopallosta yksin läpi.

Puoliajalla päätettiin selkeän tilanteen vuoksi sekoittaa hieman pakkaa ja vaihtaa pelipaikkoja ja säästellä voimia tuleviin peleihin. Suski, Kati ja Lemppa pääsivät esittämään taitojaan hyökkäyspäässä ja tilanteita tulikin liukuhihnalta. Komeita poikittaissyöttöjä maalin edustalla nähtiin jatkuvasti, mutta viimeistely epäonnistui kerta toisensa perään hiuksen hienosti. Suski loukkasi vähän jalkateräänsä ja vaihdot menivät välillä täysin uuteen uskoon. Alakertaa pyöritettiin kolmella pelaajalla, mikä väsytti pelaajia. Helmet kun eivät puheista huolimatta osaa säästellä vaan antavat aina kaikkensa.

Loppulukemat 5-1 viimeisteli Kati mahtavalla hiekkaa hipovalla laakavedolla. Ehdottomasti ottelun komein osuma!

 

14.6.09 FC Broilers - Hellät Helmet 2-5 (2-1)
(Pipsa 2, Suvi 2, Salla)

Helpon aamupelin jälkeen puolivälierässä vastaan asettui naapurimökin FC Broilers. Kyyti oli kylmää, sillä FC Broilers siirtyi heti ensimmäisestä hyökkäyksestä 1-0 johtoon ja Helmien ahdinko paheni FC Broilersien kasvattaessa johtonsa nopeasti jo 2-0. Kavennusmaalia pääsi ensimmäisenä yrittämään Suvi, joka sai Pipsalta loistavan syötön. Veto onnistui, mutta maali oli liian pieni ja kuti viuhui vain hieman yläkulman yli. Tappioasemassa usein joukkueen tärkeimmäksi pelaajaksi nouseva taistelija Pipsa herätti Helmet otteluun hakiessaan Lempalta syötön ja vääntäessään Broileri-puolustajan estelyistä huolimatta itsensä vetopaikkaan upottaen vasurin kudin vastustamattomasti takakulmaan.

Toiselle puoliajalle kentälle ilmestyi aivan eri Helmet. Lemppa heitti pitkän heiton maalille, maalivahti haparoi, Pipsa oli paikalla, kiitti ja pisti pallon verkon perukoille. Ottelussa pitelemätön Pipsa oli tärkeässä osassa myös Helmien siirtyessä johtoon: Pipsa syötti puolustajien selustaan, Suvi oli ensimmäisenä paikalla ja asetteli kuoppaan pysähtyneen pallon parempaan paikkaan ja vei Helmet johtoon. Seuraava maali syntyi mahtavan yhteistyön tuloksena. Broileri suojasi palloa lähellä sivurajaa, Hanna harrasti tikitalkia ja ahdisteli puolustajaa, kunnes Sussi oli kärppänä paikalla ja pölli pallon Broilerin jalasta, syötti seinällä Hannalle, joka näki takaa nousevan Sallan ja Salla ampui pallon varmasti verkkoon. Viimeinen niitti tuli pitkästä heitosta Helmien puolustusalueelta. Suvi hyöri herhiläisenä päätä pidemmän broileripuolustajan ympärillä ja nappasi nimiinsä toisen pöytäkirjamerkinnän, kun epäonninen puolustaja siirsi pallon omaan maaliin. Ottelun loppuun Sussi tarjosi katsojille vielä viihdettä erikoisella sammakkohyppyhaltuunotollaan.

 FC Broilers osoitti loistavaa beachfutis-henkeä ja kokosi Helmille loppuhuudoissa näyttävän pyramidin.

 

14.6.09 Hellät Helmet - Team Ballerina 2-1 (1-0)
(Suvi 2)

 

14.6.09 Topcats - Hellät Helmet 2-1 rp. (1-0)
(Hanna)

 

Otteluselostukset Kalajoen beachfutisturnauksesta vuodelta 2008