KALAJOKI BEACHFUTIS

14.-15.6.2008


TREENIPELI
13.6.08 Volvo Truck Team - Hellät Helmet (ei tietoa luvuista)

Hyvissä ajoin tuli Turun suunnalta tiedustelua perjantai-illan treeniottelusta. Helmet ottivat haasteen mielenkiinnolla vastaan ja sopivaa ajankohtaa ottelulle alettiin suunnitella. Tampereen Helmet saapuvat perinteisesti aika myöhään Kalajoelle, joten alunperin ottelun piti alkaa klo 22, mutta futiksen EM-kisojen vuoksi siirsimme ottelun alkua ja niinpä pääsimme aloittamaan komeassa auringonlaskussa klo 23.30.

Pelin alku oli Helmien hallintaa. Saimme luotua hyviä tilanteita ja Saila pääsi Helmien maalilla helpolla. Puoliajalla Helmet olivat maalin tai parin johdossa ja kaikilla oli hyvä fiilis. Toinen puoliaika käyntiin ja Helmien rynnistys Volvon maalilla jatkui. Toinen puoliaika kuitenkin venyi venymistään ja Volvo sai ottelua koko ajan paremmin haltuunsa. Treenipeleissä peliaika ei ole niin minuutin päälle ja ottelu venyikin niin pitkäksi, että Helmien pelikunto alkoi hiipua ja Volvo pääsi tekemään pari maalia. Lopullisista lukemista tai maalintekijöistä ei ole kovin tarkkaa tietoa, mutta eiköhän ne lukemat aika tasaiset olleet :-)

Kaikki saivat tuntumaa palloon ja kenttään. Tästä on hyvä lähteä pelaamaan hyvää turnausta. Kiitokset Volvoille treenipelistä :-)

 

14.6.08 Hellät Helmet - Follow Us 5-1 (4-0)
(Katja 2, Pipsa 2, Lemppa)

Helmet saapuivat hyvissä ajoin kentälle hakemaan pelifiilistä. Lempan maalipipoksi ristimä EM-kisahattu annettiin kapitaano-Suskille ja peli käyntiin. Pelin ensimmäiset minuutit olivat tasaista vääntöä. Kunnes Lemppa pääsi vapauttamaan Katjan vasemmasta laidasta maalintekoon. Katjan tarkka laukaus melkein nollakulmasta löysi tiensä tolpan kautta maaliin. Pian tämän jälkeen Pipsa antoi Katjalle loistavan syötön ja Katjan vasuri puhui jälleen... 2-0.

Pipsalla oli tämän jälkeen loistava maalintekopaikka. Pallo meni vain vähän yli maalin. Tästä sisuuntuneena Pipsa vääsi seuraavassa tilanteessa itsensä väkisin laukaisupaikkaan ja sijoitti pallon tarkasti oikeaan alakulmaan. Seuraavassa vaihdossa Saila heittää loistavan avausheiton Pipsalle, joka vääntää jälleen laidasta läpi ja peli on jo 4-0.

Puoliajalla Helmien pelipuseroon hiipi jo tunne avausvoitosta ja niinpä toisen puoliajan alkuun Follow Us pääsi iskemään kavennuksen 4-1 lukemiin. Toinen puoliaika oli tiukkaa vääntöä ja palloa haudottiin molempien joukkueiden toimesta. Eräässä tilanteessa Suski istuu pitkään pallon päällä ja seurauksena oli Follow Us-vapari. Tilanteesta ei kuitenkaan seurannut mitään sen vaarallisempaa. Pelin loppuun Hanna antaa vielä loistavan syötön vasemmalta laidalta ja Lemppa pääsee kaunistelemaan lukemat 5-1.

Hieno avausvoitto Helmille. Peli oli paljon tasaisempaa kuin lukemat antavat ymmärtää. Ekasta pelistä pisteet ja hyvillä mielin aamupalalle :-)

 

14.6.08 Hellät Helmet - FC Tuu Mun Luo, Siis Ihan Vaan Nukkuu 9-0 (6-0)
(Hanna, Lemppa 5, Katja 2, Suvi)

Saila sai kunnian pitää maalipipoa tämän ottelun aluksi. 80's cd:ltä Touch Me soimaan ja jännäpissalle. Vastustajien kanssa oli taas sovittu yhteisestä alkujumpasta. Vastustajien valmentaja pitikin kovan alkujumpan. Vastustajan pelinaisilta uhkasi loppua kunto jo lämmittelyssä. Hei tyttö, tuu mukaan... :-)

FC TML,SIVN:n tavoitteena oli pitää lukemat siisteinä, alle 10-0 tulos oli heidän tavoitteenaan. Se olikin alussa huomattavissa hitaassa temmossa. Maalivahti pelasi fiksusti aikaa, käyttämällä paljon aikaa avausheittojen juonimiseen. Helmet alkoivat jo vähän turhautuakin, kun aika meni avausheittoihin ja hyvin pelannut FC TML,SIVN maalivahti torjui Helmien ensimmäiset lähentelyt.

Helmet saivat helpotuksensa Hannan toimesta, kun Lemppa syötti ja Hanna veti pallon liukkarilla sisään maalivahdin haparoidessa. Maalipipo Hannalle ja maalintekijä vaihtoon. Seuraavassa Lemppa purjehti lähes koko kentän läpi ja pisti pallon vastustamattomasti maaliin. Katja oli pistetty tässä matsissa puolustajaksi, mutta hyökkääjän vaistoilla varustettu pelaaja pistää pallon maaliin, oli pelipaikka mikä hyvänsä. Peli oli jo 3-0. Tämän jälkeen Lemppa pääsi tekemään jo ottelun toisen maalinsa. Erään yrityksen vastustajan maalivahti torjui kulmaksi ja Suvi ja Katja olivat hyvin hereillä. Vastustajat lähtivät vaihtoon ja Suvi pisti pallon nopeasti etutolpalle, josta Katjalla oli helppo työ pistää pallo maaliin. Erän loppuun Lemppa täydensi hattutemppunsa komealla kaukolaukauksella ja pahis-Salla otti varoituksen repimisestä.

Seuraava puoliaika jatkui Helmien kovalla painostuksella, vaikka vastustajan valmentaja kävi puoliajalla toivomassa Helmiltä vähän löysempää peliotetta. Lemppa pääsi Sallan hienosta esityöstä tekemään jo neljännen maalinsa. Tämän jälkeen Suski ja Suvi veivät vastustajan kahville ja Suvi pisti pallon verkkoon. Suski pääsi tämän jälkeen itsekin näyttämään kovaa kutiaan, mutta pallo pamahti maalin kehikkoon, ei maalia. Lopussa Lemppa teki Sailan syötöstä jo ottelun viidennen maalinsa ja sai Hannalta palautetta, että ei yhden pelaajan tarvitse kaikkia maaleja tehdä ;-)

 

14.6.08 FC Sisäsyrjä - Hellät Helmet 1-6 (1-5)
(Pipsa 3, Sussi, Suvi, Katja)


Katja ja Hanna ottivat perinteisesti vähän välikuolemaa ennen seuraavaa ottelua. Onneksi myös AC Läskärit lunastivat vihdoin lupauksensa ja tulivat kannustamaan Helmiä :) Kaikilla oli jälleen pirteä fiilis lähteä pelaamaan.

Pipsa oli ihan liekeissä ottelun alussa ja teki perä perää kaksi komeaa maalia Sallan ja Katjan syötöistä. Pipsa oli mukana myös kolmannessa maalissa, syöttäen Sussin maalintekoon. Tämän jälkeen vastustaja onnistui tekemään suoraan avauksesta maalin. Saila kyseli tuomarilta, pyörähtikö pallo todella akselin ympäri ja tuomarin mielestä kosketus palloon riitti. Katja ja Suvi menivät aloitukseen ja uhosivat, että pistetään samanlainen toiseen päähän. Suvin laukaus onnistui ja kaikki Helmet kirmasivat kasaan kentälle. Tuomaria ei Helmien tuuletus viihdyttänyt vaan hän vihelsi pelin käytiin ja antoi vastustajalle vaparin, koska Helmillä oli "liikaa pelaajia kentällä". Hohhoh. Vastustaja kuitenkin tuhlasi vaparinsa ja Pipsa pääsi nopeasti tämän jälkeen Sailan avauksesta täydentämään hattutemppunsa :-)

Toinen puoliaika ei enää paljon viihdettä tarjonnut. Mitä nyt Suvi sai pallon naamaansa ja illaksi kollageenihuulet. Helmet pääsivät kaunistelemaan lukemat vielä 1-6, kun Katja haki hienosti Suvin heiton ja pisti pallon pömpeliin.

 

14.6.08 FC Euroshopper - Hellät Helmet 0-2 (0-1)
(Pipsa, Suvi)

Lauantain viimeisessä ottelussa vastaan asettui tamperelainen FC Euroshopper. Ottelu oli tiukkaa vääntöä alusta loppuun. Kaikki joutuivat antamaan ottelussa kaikkensa. Pipsa onnistui ensimmäisellä puoliajalla Katjan syötöstä. Jumalattaren kädellä haltuun ja kantapäällä vastustamattomasti pallo maaliin. Näissä lukemissa pelattiinkin sitten pelottavan pitkään...

Pelin loppupuolella maalikuningatar-Pipsa veti vastustajia puoleensa kuin kärpäspaperi kärpäsiä ja vastustajat unohtivat Suvin vasempaan laitaan, jonka Pipsa huomasi ja pisti millintarkan syötön maalille, josta Suvilla oli helppo työ laittaa verkot tötterölle!

Lauantain otteluista täydet pisteet komealla maalisuhteella 22-2 ja jo kolmas perättäinen lohkovoitto Helmille!

 

15.6.08 Hellät Helmet - INR 6-1 (2-2)
(Hanna, Pipsa 2, Salla, Lemppa, Suvi)

Helmet olivat saaneet puolivälieräotteluunsa kentän laidalle pari hyvävointista kannattajaa. Saila, Suski ja Suvi vetivät alkujumppaa muiden Helmien toimiessa yleisönä. Edellisenä vuonna Helmien tie katkesi puolivälierässä ja kaikki olivat valmiita pistämään kaikkensa peliin, että sunnuntain pelit eivät tänä vuonna jäisi yhteen.

Ennen peliä Kalajokinen INR harmitteli, että kotipeliin on vaikea saada porukkaa. Hyvin niitä pelaajia sitten kuitenkin paikalle eksyi. Pelin alkaessa INR:llä oli täysi naisitus kentän laidalla. Ottelun alku oli varovaista. Panokset näkyivät pelaajien otteissa. Suvilla oli useampia paikkoja, mutta viimeistely oli hyvistä syötöistä huolimatta onnetonta. Helmien helpotukseksi Hanna pääsi INR-puolustukselta karkuun ja viimeisteli turnauksen toisen maalinsa. Kentän laidalta tuli kannattajalta rakastava kommentti "teiks muka maalin" hmm... Kai senkin voi kannustuksena ottaa?! INR pääsi tämän jälkeen tasoittamaan ottelun. Pipsa teki ensimmäisellä puoliajalla Helmille vielä toisen maalin, mutta jälleen jouduimme nöyrtymään ja siirryimme puoliajalle 2-2 lukemissa.

Toinen puoliaika olikin sitten täysin Helmien näytöstä. Ensin maalasi Pipsa toistamiseen. Sitten Salla purjehti puolustuksesta maalille ja rikkoi kuparisensa. Lemppa tyylitteli komealla kaukolaukauksella Helmet jo 5-2 johtoon ja Suvi viimeisteli Suskin syötöstä pelin loppuun lukemat vielä 6-2.

Helmet neljän parhaan joukkoon!!!

 

15.6.08 Hellät Helmet - . 0-2 (0-0)

Helmet joutuivat välierässä nokikkain viime vuoden mestarin kanssa, joka oli tosin täksi vuodeksi vaihtanut nimeään. Viime vuoden harmillinen yhden maalin tappio oli hyvässä muistissa ja taktiikoita tulevaa välierää varten mietittiin. Vastustajan maalissa pelasi jälleen vakuuttava Tinja-Riikka Korpela, joka napsisi kyllä hengettömät yritykset varmasti.

Ensimmäinen puoliaika oli tiukkaa ja tarkkaa vääntöä. Paikkojakin oli, mutta sorruttiinko ehkä vastustajan maalivahdin kunnioittamiseen, kun palloa aseteltiin liikaa. Silmät kiinni ja sinne päin. Kyllä sinne joku voisi mennäkin.

Puoliajalla luotiin uskoa ja yritettiin tsempata toisia jatkamaan vääntämistä. Vääntö oli niin kovaa, että yhdessä tilanteessa Suvi sai vastustajan polvesta päähänsä yrittäessään väkisin runnoa vastustajan puolustuksen läpi. Tuomari keskeytti ottelun ja Suvi tuli alahuuli väpättäen vaihtoon.

Toisen puoliajan loppupuolella yksi maalivahdin pitkä heitto yllätti puolustuksemme ja pallo oli valitettavasti maalissa. 1-0 tappioasemassa yritimme kovasti jatkaa taistelua, mutta valitettavasti pallo lipsahti vähän tämän jälkeen jälleen meidän maaliimme. Yritys oli kovaa, mutta kun minuutit alkoivat loppua niin Helmien otteista alkoi jo selvemmin näkyä, että hakkaamme päätämme seinään ja niin peli loppui vastustajan 2-0 voittoon.

Ja jälleen: hävisimme tuleville mestareille...

 

15.6.08 Hellät Helmet - AC Läskärit 2-1 (1-0)
(Katja, Suvi)

Hävityn välierän jälkeen alkoi valmistautuminen pronssiotteluun. Vuorossa olisi kohtaaminen, josta on puhuttu tammikuusta alkaen: Hellät Helmet - AC Läskärit. Raastavan välierätappion jälkeen otettiin ensin vähän välikuolemaa ja sen jälkeen tankattiin Läskäreiden kanssa yhteisillä eväillä. Ennen ottelua maalivahti-Saila veti vielä Helmille kunnon alkujumpan! Hei tyttö, tuu mukaan! :-)

Ottelu oli todellakin alusta loppuun saakka tiukkaa taistelua. Viimeisillä voimilla tultiin aina vaihtoon ja yritettiin loppuun asti. Vastustajan maalissa Jenni pelasi loistavasti ja teki tyhjiksi Helmien hyvätkin yritykset. Lopulta Katja onnistui ohittamaan Läskäri-puolustuksen ja puoliajalle lähdettiin Helmien niukassa 1-0 johdossa.

Toinen puoliaika jatkui siitä, mihin ensimmäinen jäi. Helmi-leirissä ehdotettiinkin jo siirtymistä varmistelevampaan pelityyliin, mihin ei onneksi sorruttu, vaikka Läskärit onnistuivatkin tulemaan Katrin kovalla kudilla ottelussa vielä tasoihin.

Lopullinen niitti tuli Läskäreiden kannalta harmittavasti. Puolustuksen purkupallo osui Helmi-pelaajaan, josta pallo kimposi Suville, joka karkasi täysin yksin läpi eikä erehtynyt sijoittaessaan pallon maalin vasempaan alanurkkaan.

Helmille ensimmäinen mitali Kalajoen turnauksessa!!!

 

Otteluselostukset Kalajoen beachfutisturnauksesta vuodelta 2007